Aktualno


Doc. dr. Jaka Tušek pridobil ERC financiranje za projekt SuperCool (več)

Kontaktni podatki


Univerza v Ljubljani, Fakulteta za strojništvo

Laboratorij za hlajenje in daljinsko energetiko
 
 


Aškerčeva 6
1000 Ljubljana

tel.: 01 4771 446
lahde@fs.uni-lj.si


Laboratorij K-1A se nahaja v kletnih prostorih FS.

Števec obiskov

 

Predstavitev


Laboratorij za hlajenje in daljinsko energetiko LAHDE je dejaven na znanstveno raziskovalnem, pedagoškem in strokovnem področju. Vse dejavnosti se dopolnjujejo, saj se zavedamo, da je predvsem raziskovalna dejavnost ključna za kakovostno pedagoško delo.

V laboratoriju pedagoško pokrivamo temeljno področje Prenosa toplote in snovi, Hlajenja, Toplotnih črpalk in Energetske oskrbe.

Poleg pedagoške dejavnosti se ukvarjamo z raziskavami in razvojem predvsem s področja energijske in okoljske tehnike. Temeljne raziskave izvajamo na področju prenosa toplote in snovi, ogrevanja in hlajenja. Modeliramo procese in rezultate preverjano z meritvami na laboratorijskih modelih in na realnih sistemih. Poleg razsikav in razvoja konvencionalnih hladilnih procesov in sistemov izvajamo številne raziskovalno razvojne projekte na področju daljinskega ogrevanja in hlajenja, predvsem pa inovativnih tehnologij magnetnega hlajenja.

Na osnovi naših kakovostnih rezultatov raziskav poteka stalno sodelovanje z industrijo, prav tako pa tudi z mednarodnimi institucijami in univerzami.

pdfPredstavitvena brošura